Surstømning er reelt råden sild på dåse også kaldet selveksploderende dåsefisk... som virkelig stinker. Det anbefales at man åbner og indtager retten udendørs.
Strømning er en sildeart der fanges i det Baltiske hav, den er mere mager end den typiske vesterhavs sild. Den rensede sild bliver lagt i saltlage i store tønder hvor den fermentere og danner mælkesyre der hæmmer anden microbiel vækst. Proteinerne bliver nedbrudt til aminosyrer og peptider som tilsammen danner den karakteristiske flavour.
Det siges at være den eneste fisk der er sværere at spise end at fange...er du interesseret i mere viden kan det opnås på www.surstromning.se
Af andre klamme fødevare kan nævnes
Jaka bov - som ellers har en stor fanskare i USA under navnet SPAM der har en super sjov hjemmeside, der er tilmed et helt museum i USA
Cocktailpølse uden skind - kåret til klammeste danske fødevare i 2008 af TÆNK
Hákarl - Traditionel islandsk ret: man tager en haj, graver den ned i ca. 3 måneder så den er rådden og gummiagtig og skylder den ned med snaps, masser af snaps!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar