fredag den 13. november 2009

Surstrømning - den klammeste fødevare?

Hvad er den klammeste fødevare? Genrelt er der en opfatttelse af at jo mindre en fødevare minder om dens oprindelse des mindre klam er den. De fleste synes at leverpostej smager godt, hvor lever sælger mindre godt.


Det er svært at sige, men surstrømning er et godt bud.
Surstømning er reelt råden sild på dåse også kaldet selveksploderende dåsefisk... som virkelig stinker. Det anbefales at man åbner og indtager retten udendørs.

Strømning er en sildeart der fanges i det Baltiske hav, den er mere mager end den typiske vesterhavs sild. Den rensede sild bliver lagt i saltlage i store tønder hvor den fermentere og danner mælkesyre der hæmmer anden microbiel vækst. Proteinerne bliver nedbrudt til aminosyrer og peptider som tilsammen danner den karakteristiske flavour.

Det siges at være den eneste fisk der er sværere at spise end at fange...er du interesseret i mere viden kan det opnås på www.surstromning.se

Af andre klamme fødevare kan nævnes
Jaka bov - som ellers har en stor fanskare i USA under navnet SPAM der har en super sjov hjemmeside, der er tilmed et helt museum i USA
Cocktailpølse uden skind - kåret til klammeste danske fødevare i 2008 af TÆNK
Hákarl - Traditionel islandsk ret: man tager en haj, graver den ned i ca. 3 måneder så den er rådden og gummiagtig og skylder den ned med snaps, masser af snaps!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar